• Deca anunță modificări pentru cadrul legislativ pentru utilizarea camerelor audio-video.
  • Deca: Este o măsură strict dedicată creşterii climatului de siguranţă în şcoală.
  • Ministrul Educației spune că din anul școlar 2016-2017 și până în 2022 au fost peste 54 mii cazuri.

Deca vrea să prevină violența în școli și face noi modificări în cadrul legislativ, astfel încât școlile să poată utiliza camerele audio-video pe care le au. Ministrul spune că acest program de prevenire e mai mult pentru școlile care sunt centru de examen sau chiar pentru stabilirea adevărului în situațiile în care au avut loc astfel de cazuri. E vorba de o măsură prin care se dorește creșterea „climatului de siguranţă în şcoală”.

Cum este această inițiativă a Ligiei Deca?

„Aceasta nu este tocmai soluția ideală pentru combaterea violenței. Majoritatea colegilor mei consideră că ar fi o intruziune în viața personală, o încălcare a drepturilor la imagine, la protecția datelor personale. Nu vedem eficiența acestei soluții atâta timp cât sancțiunile sunt aproape inexistente”, a declarat Tatiana Tudori, profesor, pentru Aleph News.

Credeți că implementarea unei astfel de idei va avea rezultat?

„Nu. Nici măcar elevii nu cred acest lucru. Ei consideră că cei care au probleme emoționale, se vor manifesta în continuare. Fie în clasă, în afara școlii sau prin cyberbullying. Ei vor găsi soluții. În locul acestui Big Brother în școli ar trebui să se investească în resursa umană”, a adăugat aceasta.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și