• Pe locul 1 se află plaja The Pass, Byron Bay din Australia.
  • În top, pe locul 2, regăsim Plaja Ipanema din Brazilia, renumită pentru apusurile uimitoare.
  • Insula Mnemba reprezintă refugiul perfect. E accesibilă doar pentru oaspeții complexului.

Nisip fin și auriu într-un golf mai puțin cunoscut sau plajă cu valuri pentru surf? Pentru tine cum arată paradisul la plajă?

Unde mergem să ne bucurăm de soare și plajă?

Depinde foarte mult ce îți dorești. Dacă vrei să înoți, să stai la plajă sau dacă vrei să faci snorkeling sau să faci drumeții prin păduri.

Cei de la Best Beaches in the World spun că The Pass, Byron Bay, din Australia este cea mai bună plajă din lume. The Pass are o zonă de întindere de nisip roz-crem, moale ca o pernuță de pisică și este paradisul surferilor.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Situat în cel mai estic punct din Australia continentală, Cape Byron, nu contează dacă ești profesionist sau începător cu placa, golful are ceva pentru toată lumea, inclusiv lecții pentru începători.  Aici, dacă intri în interiorul pădurii tropicale care se întinde pe marginea The Pass se află koala.

Pe locul 2 este Plaja Ipanema, din Rio de Janeiro, Brazilia. Renumită pentru uimitoarele apusuri de soare pe care localnicii le aplaudă frecvent. Plaja Ipanema din Rio este împărțită în mai multe zone. Posto 9, situată în afara Rua Vinícius de Moraes, este locul la modă, care atrăge atât tineri din toată lumea, cât și artiști și hipioți.

Praia Farme este locul unde se adună comunitatea LGBTQ+. Iar Posto 8 este locul unde se întâlnesc copiii din favelă. Între Ipanema și Copacabana, Posto 7 este popular printre surferi, iar Posto 10 este locul unde veți găsi meciuri de volei, fotbal și footvolley.

O plajă din Thailanda este pe locul 3. Ao Maya are o lățime de doar 15 m și o lungime de 250 m. Este o plajă ascunsă de stânci de calcar. Plaja a atras atenția regizorului Danny Boyle, care a folosit apele turcoaz de aici și nisipul alb și fin ca decor pentru The Beach, filmul din 2000 cu Leonardo DiCaprio. Popularitatea filmului a atras aproximativ 6000 de turiști zilnic la Ao Maya. Cu toate acestea, fluxul a dus la o acumulare de gunoaie, la deteriorarea plantelor și a coralilor și la perturbarea vieții sălbatice.

Acest lucru i-a determinat pe oficialii thailandezi să închidă golful în 2018. Inițial, aceștia au sperat că plaja se va reface în câteva luni, dar a rămas închisă până în 2022. Apoi a fost redeschisă cu o infrastructură mai bună și cu protecții suplimentare.

Noi reguli reglementează acum activitățile turistice: înotul este interzis (deși este permis să intri până la genunchi); bărcile nu pot ancora în golf; și doar 375 de vizitatori pot vizita în intervale orare. Cu toate acestea, călătoria merită pentru a petrece timp în acest paradis incredibil și pentru a aprecia frumusețea naturală care aproape că s-a pierdut.

Pe locul 4 este Insula Mnemba, din Zanzibar, Tanzania. După câteva zile pline de acțiune în safari în Tanzania continentală, insula Mnemba reprezintă refugiul perfect. Accesibilă doar pentru oaspeții complexului AndBeyond, care are 23 de locuri de cazare, această plajă superbă cu nisip alb este ca un adevărat paradis. Pe locul 5 este o plajă la care am putea ajunge mai repede pentru că este pe continent. Sarakiniko, din Grecia are un ansamblu de stânci vulcanice albite de soare care se scufundă într-o mică porțiune de turcoaz adânc din Marea Egee. Priveliștile impresionante și apele răcoroase compensează faptul că trebuie să vă descurcați cu greu aici. Secole de eroziune cauzată de valuri și vânt au făcut ca formațiunile stâncoase de pe plajă să se scufunde și să se arcuiască, creând peșteri de explorat și stânci de alabastru de pe care să sari.

Citește și