• Secretarul belgian de stat Eva De Bleeker a postat pe Twitter un tabel cu numărul de doze și prețul per doză al fiecărui vaccin
  • Postarea a fost ștearsă ulterior
  • Dezvăluirea prețurilor vaccinurilor este considerată a fi „o violare gravă a clauzei de confidențialitate”

Conform Reuters, gigantul farmaceutic Pfizer s-a plâns de încălcarea confidențialității după ce un politician din Belgia a publicat joi prețul per doză a vaccinurilor Covid-19 comandate de țară, potrivit unui ziar belgian.

Secretarul belgian de stat Eva De Bleeker a postat pe Twitter un tabel cu numărul de doze și prețul per doză al fiecărui vaccin, după o dezbatere în Parlament asupra bugetului. Ulterior, a șters postarea.

Pfizer și partenerul său german BioNTech, al căror vaccin este primul care a fost autorizat, se află printre furnizorii Uniunii Europene, din care face parte și Belgia.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Tabelul publicat de Eva De Bleeker arată că guvernul belgian a plătit 12 euro/doză (14.7 dolari) și a cumpărat 5 milioane de doze.

Sursele au declarat pentru Reuters că UE a fost de acord să plătească 15.50 euro/doză ( 18.34 dolari) pentru vaccinul Pfizer-BioNTech.

Nu putem spune nimic despre acest caz, totul despre vaccinuri și prețuri sunt securizate printr-o clauză de confidențialitate, în interesul societății și în interesul negocierilor în desfășurare” a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene la o conferință de presă de vineri.

Asociația Generală a Industriei Medicamentelor din Belgia a declarat că dezvăluirea reprezintă „o violare gravă a clauzei de confidențialitate și pune în pericol guvernul însuși”

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat că o echipă de experți se va întruni pe 21 decembrie pentru a evalua vaccinul Pfizer-BioNTech, iar imunizările ar începe pe 27 decembrie în UE.