• Liderii PNL, USR PLUS, UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor – au semnat luni Acordul de guvernare 2020 – 2024
  • Semnarea documentului are loc după mai mult de o săptămână de negocieri
  • Nu vom accepta parlamentari din alte partide în formațiunile noastre”, arată documentul

PNL, USR PLUS și UDMR au semnat, luni seara, acordul de guvernare pentru următorii patru ani. Cei care și-au pus semnătura pe acest document sunt Ludovic Orban – președinte PNL, Dan Barna și Dacian Cioloș – copreședinți USR PLUS, Kelemen Hunor – președinte UDRM și Florin Cîțu – premier susținut de coaliție.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după semnarea acordului, că programul de guvernare este finalizat în proporție de aproape 100%.

„Mai sunt corecții, reglaje fine înainte de a-l prezenta publicului”, a spus Orban.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Acesta a afirmat că după ce se vor finaliza procedurile de constituire a Parlamentului, liderii celor trei partide așteaptă consultările cu președintele Klaus Iohannis, pentru a-l propune pe Florin Cîțu în funcția de premier.

La rândul său, Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a spus că documentul care stă la baza acordului de guvernare are circa 300 de pagini și conține date clare despre ceea ce trebuie să se întâmple în guvernarea 2020 – 2024.

Dacian Cioloș a spus că viitoarea guvernare trebuie să își asume reforma statului.