• Statele Unite au înregistrat primul caz de infectare cu varianta mutată a virusului SARS-CoV-2 din Marea Brtanie.
  • Joe Biden a avertizat că ar putea dura ani de zile pentru ca majoritatea americanilor să fie vaccinați împotriva COVID- 19.
  • Biden a anunțat Congresul că dorește să crească semnificativ cheltuielile pentru a accelera distribuția vaccinurilor.

Statele Unite au înregistrat primul caz de infectare cu varianta mutată a virusului SARS-CoV-2 din Marea Brtanie. Cazul a fost detectat în Colorado și este vorba despre un tânăr de 20 de ani.

Cu toate acestea, președintele ales Joe Biden a avertizat că ar putea dura ani de zile pentru ca majoritatea americanilor să fie vaccinați împotriva COVID- 19 la ratele de distribuție curente, notează REUTERS.

Predicția sumbră a lui Biden este contrară așteptărilor americanilor că pandemia se va termina la scurt timp după ce prelua funcția, pe 20 ianuarie.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Biden a anunțat Congresul că dorește să crească semnificativ cheltuielile pentru a accelera distribuția vaccinurilor, pentru a extinde testele COVID și pentru a ajuta la redeschiderea școlilor închise.

Președintele ales al SUA a mai declarat că aproximativ 2 milioane de persoane au primit doza inițială a unuia dintre cele două vaccinuri, dar că este o parte destul de mică din cele peste 20 de milioane pe care le promisese președintele republican Donald Trump, până la sfârșitul anului.

„Efortul de distribuire și administrare a vaccinului nu progresează așa cum ar trebui”, a spus Biden în Wilmington, Delaware. În ritmul actual, „va dura ani, nu luni, pentru a vaccina poporul american”.

Însă chiar și într-un ritm mult mai alert, ar dura încă câteva luni până când majoritatea americanilor vor fi vaccinați, a spus el, adăugând că situația s-ar putea să nu se îmbunătățească până „până în martie”.