• Valeriu Gheorghiță a spus că pentru luna ianuarie sunt peste 90.000 de programări pentru vaccinarea anti-COVID.
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că ritmul de vaccinare depinde de disponibilitatea dozelor.
  • Valeriu Gheorghiță a afirmat că în cele 900 de centre de vaccinare s-ar putea ajunge la o capacitate de vaccinare de 140.000 de persoane pe zi, dar este nevoie ca dozele de vaccin să fie disponibile.

Valeriu Gheorghiță a declarat pentru Digi24 că pentru luna ianuarie sunt peste 90.000 de programări pentru vaccinarea anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: „Pentru toată luna ianuarie, inclusiv tranșa din decembrie, vorbim despre aproximativ 750.000 de doze. Practic, acest număr de doze este suficient pentru acoperirea primei etape”.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că în cele 900 de centre de vaccinare s-ar putea ajunge la o capacitate de vaccinare de 140.000 de persoane pe zi. Coordonatorul campaniei de vaccinare precizează că pentru acest lucru este nevoie ca dozele de vaccin să fie disponibile.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Disfuncționalitățile apărute în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie

Valeriu Gheorghiță a explicat că în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie au existat unele disfuncționalități: „A fost o situație extrem de neplăcută pe care mi-o asum. A fost explicată această problemă legată de sistemul de programare. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt corectate”.

Valeriu Gheorghiță a precizat că, până sâmbătă, peste 90.000 de persoane erau programate pentru luna ianuarie la vaccinarea împotriva COVID.

În plus, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a spus că ritmul de vaccinare va trebui să țină cont de disponibilitatea dozelor.