• George Floyd, bărbatul de culoare, care a murit în custodia poliție din Minneapolis, a lăsat în urmă o fetiță de 6 ani
  • O înregistrare emoționantă o arată pe fiica lui George Floyd, pe umerii unui fost star NBA, spunând: ”Tata a schimbat lumea!”
  • Familia lui George Floyd a îndemnat la proteste pașnice și a cerut dreptate

Gianna, fiica americanului de culoare, a cărui moarte a declanșat proteste uriașe în SUA, nu știe cum a murit tatăl ei.

Mama ei, Roxie Washington, a povestit în cadrul eimsiunii Good Morning America că, pentru a o proteja, i-au spus fetiței că George a murit pentru că nu putea respira. ”Mi-e dor de el. Se juca cu mine” a spus copilul la una dintre cele mai urmărite emisiuni din SUA.

O înregistrare publicată pe Intagram a devenit virală printre americani. Gianna este pe umerii unui fost star NBA, Stephen Jackson, prieten cu George Floyd și repetă: ”Tata a schimbat lumea!”

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Familia lui George Floyd i-a încurajat pe americani să protesteze pașnic față de brutalitatea poliției și a cerut să se facă dreptate în acesc caz.

Raportul final al autopsiei lui George Floyd arată că acesta a murit în urma unui stop cardiopulmonar şi nu indică clar dacă decesul a fost provocat de gestul poliţistului care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de opt minute.

Autopsia indică, de asemenea, că Floyd a fost testat recent pozitiv pentru Covid-19, dar nu există niciun indiciu că acesta a fost un factor în moartea sa.

O autopsie independentă comandată de familia lui Floyd a arătat, însă, că Floyd a murit de „asfixiere din cauza presiunii susţinute”.

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, l-a acuzat pe Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, de omor de gradul doi, cu intenție, pe lângă cel de gradul trei, prin neglijență, de care l-a acuzat săptămâna trecută. Ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui Floyd vor fi acuzați și ei complicitate la crimă de gradul doi.