• Jandarmeria ar fi cheltuit 400.000 de lei pentru a-i oferi protecție lui Alexandru Cumpănașu
  • Acesta ar fi primit protecție din parta Jandarmeriei, dar și un autoturism de lux, după cazul Caracal
  • Corpul de control al minstrului de Interne face verificări la Jandarmerie

Jandarmeria i-a oferit protecție lui Alexandru Cumpănașu, în 2019, după ce acesta ar fi primit amenințări după cazul crimelor din Caracal. Potrivit G4Media, Corpul de control al ministrului de Interne a declanșat o anchetă în urma unui raport din august 2020 al Curții de Conturi, care a stabilit că protejarea lui Cumpănașu a costat Jandarmeria 400.000 lei.

Mihai Fifor, ministru de Interne din partea PSD la acel moment, este cel care a decis crearea unui dispozitiv de protecție pentru Alexandru Cumpănașu.

Cumpănașu a fost protejat de o gardă de corp din brigada specială de intervenție, iar un autoturism de lux marca Volkswagen Touareg i-a fost pus la dispoziție pentru deplasare. El s-a plâns la acea vreme că a primit amenințări, dar procurorii spun că nu există niciun dosar în acest sens, astfel că protecția ar fi nejustificată.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Sursa citată mai precizează că singurele mențiuni despre amenințările primite au fost făcute de Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, dar care nu ar servi drept plângere penală.

Fostul candidat la alegerile prezidențiale a fost singurul român care a beneficiat de o astfel de protecție în 2019.