• Sever Voinescu: Nu cred că America este în genunchi, dar suferă la capitolul imagine
  • Sever Voinescu: Falia care desparte cele două mari grupuri culturale, de conservatori și progresiști, e tot mai largă, dar ce-mi da mie cu adevărat motive de panică este că aceste tabere sunt egale
  • Valeriu Șuhan: Ceea ce am văzut ne-a îngrozit. Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva în SUA, care reprezintă un etalon al democrației

Legat de evenimentele din SUA, Sever Voinescu, redactor șef Dilema Veche, a punctat că America are de suferit la capitolul imagine, în urma protestelor violente de miercuri.

Nu cred că America este în genunchi. America a avut multe revolte de genul acesta, dar e prima dată când este s-a pătruns în Capitoliul, ceea ce dă o greutate simbolică aparte acestor proteste. Nu aș spune că America, ca arhitectură a instituțiilor democratice e în pericol”, a comentat Sever Voinescu.

El a adăugat că ce se întâmplă mai grav nu este la nivelul insituțiilor, ci la nivelul societății.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Falia care desparte cele două mari grupuri culturale, de conservatori și progresiști, e tot mai largă, dar ce-mi da mie cu adevărat motive de panică este că aceste tabere sunt egale. Când vorbim de majoritate și minoritate, există reguli care sunt respectate”, a adăugat sursa citată.

Valeriu Șuhan: Nu acreditez ideea unei lovituri de stat, dar e greu de înțeles de ce Poliția nu a fost pregătită

În emisiunea „ȘTIU” a fost prezent, Valeriu Șuhan a comentat, în cadrul emisiunii „ȘTIU”, că nu se aștepta ca astfel de incidente violente să aibă în loc în America.

Ceea ce am văzut ne-a îngrozit. Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva în SUA, care reprezintă un etalon al democrației. FBI-ul și alte entități informative americane aveau informații despre derularea acestor manifestări și în legătură cu intențiile lor violente. E greu de înțeles cum de forțele polițienești nu erau pregătite, nu erau echipate”, a spus Valeriu Șuhan.

Nu vreau să acreditez ideea unei tentative de lovitură de stat, dar sunt întrebări la care autoritățile americane ar trebui să răspundă în cel mai scurt timp”, a adăugat el.