• Fostul ministru al Românilor de Pretutindeni și candidat la prezidențiale avea 62 de ani
  • Stanoevici era internat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”
  • Actorul a criticat măsurile de protecție și a participat la mitinguri împotriva măștii de protecție

Fostul candidat la prezidențiale, Bogdan Stanoevici, a murit, marți, după ce s-a infectat cu COVID-19.

El era internat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”, au precizat, pentru Aleph News, surse apropiate fostului actor.

Actorul și fostul ministru Bogdan Stanoevici a candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, în 2020. El era susținut de ADER.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Bogdan Stanoevici a candidat în 2019 și pentru alegerile prezidențiale, obținând însă doar 0,42% din voturi.

Stanoevici s-a născut în 22 ianuarie 1957, la București. A absolvit IATC ”I.L. Caragiale” în 1982. S-a mutat în Franța în 1989, în urma căsătoriei. În 2011 a revenit în România. Înainte de Revoluție a jucat în 13 filme, între care se numără ”Eu, tu, și… Ovidiu” (1978), ”Trandafirul galben”(1981), ”Noi cei din linia întâi”(1985) sau ”Secretul lui Nemesis” (1987) și ”Francois Villon- Poetul vagabond”, coproducția româno-franceză regizată de Sergiu Nicolaescu din 1987.

După cădereea comunismului a revenit în producții ca scurt-metrajul „Tertium non datur”, în 2006, „Portretul Luptătorului la tinerețe”, în 2010.

În 2014 a luat parte la realizarea producției „Dying of the Light”, cu Nicolas Cage. Din 2018 a jucat în serialul „Fructul oprit”.

Acesta a intrat în lumea politică în timpul guvernării Ponta, când a fost desemnat ministru-delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni. Din 2017 a fost director general interimar al Circului Globus.