• Prețul mediu al unui bilet de avion a scăzut în 2020 cu 25% față de anul anterior
  • Rezervările din România în alte țări au scăzut cu 33%, un procent mult mai mic decât cel anticipat de industrie
  • În topul destinațiilor preferate de români s-au aflat România, Marea Britanie și Germania

Prețul mediu al unui bilet de avion în 2020 a fost în scădere cu 25% față de 2019, iar rezervările din România în alte țări au scăzut cu 33%, un procent mai mic decât cel anticipat de industrie, se arată într-o analiză făcută de eSky.

Potrivit unui comunicat al companiei, industria turismului a fost, în 2020, una dintre cele mai lovite de pandemie. Cu toate acestea, comparând perioada 2020 cu cea din 2019, rezervările din România în alte țări au scăzut cu 33%, un procent mult mai mic decât cel anticipat de industrie.

„În topul destinațiilor favorite ale românilor în an de pandemie, România s-a clasat pe locul întâi cu 55% din numărul total de rezervări, călătorii adaptându-se la restricțiile impuse de guverne. Restul clasamentului conține pe locul 2 Marea Britanie cu 15% din numărul total de rezervări, pe locul trei Germania (8%), urmată de Italia (6%), Spania și Franța cu 4% iar pe locul 7 avem Belgia cu 2%”, se arată în comunicat.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Anul trecut, în topul destinațiilor, Bucureștiul conduce detașat cu 55% dintre rezervări, fiind urmat de Londra, cu 17% din totalul călătorilor, și de Iași, cu 7%. Ca preferințe, orașele au fost urmate de Cluj, Timișoara, Bacău, Paris și Bruxelles.

În comparație cu 2019, în 2020 numărul de rezervări făcute de români la zborurile naționale a scăzut cu 57%. Reprezentanții companiei susțin că, în timpul pandemiei, s-a născut o nouă tendință numită „travel bubble” ce constă în călătoria în străinătate, în țările vecine și relativ aproape de țara călătorului.

Această tendință este confirmată de datele de la eSky: scăderea călătoriilor intercontinentale a fost mai mare decât scăderea călătoriilor către țările de pe un continent. În 2020, călătoriile intercontinentale au scăzut cu 76%, iar cele intra-continentale cu doar 52%.

Numărul asigurărilor de călătorie vândute în 2020 a fost mai mic decât în 2019, dar numărul rezervărilor cu asigurare de călătorie achiziționată a crescut. „În 2019, doar 15% din rezervări aveau asigurare de călătorie. 2020 și pandemia de coronavirus a schimbat radical situația – a fost achiziționată asigurare pentru fiecare 3 rezervări de pe site-urile web eSky”, a declarat Inga Wawrzyniak-Gacek, director de Marketing și Comunicare în cadrul companiei.

Conform reprezentanților companiei, 2020 a urmat trendul anilor trecuți prin scăderi ale prețurilor la biletele de avion dus-întors. Prețul mediu al unui bilet de avion în 2020 a fost în scădere cu 25% față de 2019. Cel mai scump bilet cumpărat în 2020 de la agenția de turism online eSky a fost unul Intercontinental și a costat 7.502 de euro.