• În Oltenița, bolnavii s-au programat la centre care nu s-au deschis
  • Autoritățile locale au anunțat că centrele se vor deschide pe 1 martie la Oltenița
  • Cei care s-au reprogramat, se vor vaccina abia peste două luni

Ne jucăm de-a vaccinarea. Claudiu și-a programat bunicul în vârstă de 84 de ani la vaccinare încă din prima zi a etapei a doua. Ce nu a știut el era că face programare la un centru de vaccinare care nu există.

În Oltenița, oamenii au fost anunțați cu o zi înainte să primească serul că centrul la care erau programați nu s-a deschis. Mai mult, după o săptămână de programări, autoritățile locale au anunțat că etapa a doua de vaccinare va începe abia pe 1 martie.

„Mi-a zis că nu mai mergem sâmbătă pentru că toate programările au fost anulate. Am intrat pe pagina primăriei si spuneau ca etapa a doua campania de vaccinare incepe in Oltenia incepand cu 1 martie 2021”, spune Claudiu.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Pacienții nu sunt singurii care nu au înțeles ce se întâmplă. În ceață este și primăria. Direcția de sănătate publică Călărași spune că ceva nu a funcționat cum trebuie pentru ca acele centre să fie deschise. O explicație are însă prefectul.

„El se va deschide în momentul în care România va primi numărul de doze suficiente pentru a putea deschide. Va dati seama ca sunt eforturi mari și cu resursa umană, nu putem bloca 5 cadre medicale, doctori si asistenti pentru 2 injectii pe zi”, a spus Marian Stoica, prefect Călăraşi.

Claudiu a putut să-și reprogrameze bunicul abia peste două luni la același centru. Se gândește totuși să-l aducă la București de teamă că ar putea să fie reprogramat din nou.