• Programul Technovation pregăteşte viitoare antreprenoare şi lideri în IT
  • Temele pentru realizarea aplicaţiei sunt: Sărăcie, Mediu, Pace, Egalitate, Educaţie, Sănătate
  • Echipa GirlEsc, acu câştigat titlul de cea mai bună aplicaţie Europeană
  • Înscrierile continuă pentru ediţia din acest an, până pe 12 martie

Poate că ți se pare că IT-ul e un domeniu dominat de bărbați. Dar nu trebuie să fie așa. E nevoie doar de o echipă de fete și o idee care poate schimba lumea. Iar ele pot fi inspirație pentru mii de alte tinere.

Cinci liceence de la Vianu care au câștigat un premiu internațional cu aplicația lor ce localizează femeile în pericol.

Ideea le-a venit după cazul Caracal și au câștigat cu ea competiția europeană Technovation, care acum le-a apropiat mai mult de tehnologie.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Maria Alecu, care a devenit ambasadoare a Technovation Girls, îţi povesteşte experienţa ei. Deși pricepută, nu era pasionată de IT înainte de competiție. Acum iubește domeniul.

Experienţa asta, a fost pur şi simplu incredibilă. A trebuit să mă coordonez într-o echipă cu nişte fete pe care nu le cunoşteam înainte. Am dezvoltat prietenii super-super tari. Am avut parte de un mentor extraordinar, care a reuşit să ne transmit pasiunea lui pentru informatică şi programare.”, a spus aceasta.

Luminiţa, o altă participantă a competiţiei, a trecut cu uşurinţă peste provocări şi temeri.
A fost încurajată în parcursul ei în IT. Și așteaptă etapa următoare a concursului. Urmează înscrierile în martie și jurizarea din aprilie-iunie.

Prin intermediul acestui concurs mi-am descoperit adevărata pasiune pentru informatică, programare şi tot timpul mi-au spus hai că poţi, ştiu că poţi. Prima provocare a fost să găsim ideea pentru aplicaţie, cred că a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut”, a explicat Luminița Nițescu.

Uite și povestea Alexandrei. Ea este printre îndrumătorii din programul Technovation Girls. Vede ce oportunități au fetele acum, pe care ea nu le-a avut în liceu.

Rolul meu este în primul rând să le arăt elevelor de ce merită să se înscrie. În clasa de mate-info erau maxim 3 fete. Şi nimeni nu ne spunea: înscrie-te la competiţia asta de tehnologie, de IT că ai ce face, o sa te descurci, şi fetele pot!”, a spus Alexandra Dumitrașcu.