• Medicul Dorel Săndesc: „Autoritățile cunosc cauza problemelor sistemice la spitalele din România”
  • Rețelele de electricitate și gaze sunt depășite și nu sunt adaptate noilor necesități
  • Medicii ATI au cerut bugete pentru mentenanța rețelelelor de electricitate și gaze
  • 5 persoane au decedat în urma incendiului de la Matei Balș

Incendiile din ultima perioadă din spitalele din România au la bază probleme sistemice la rețelele de electricitate și gaze.

Medicul ATI Dorel Săndesc spune că autoritățile cunosc acest lucru. După tragedia de la Piatra Neamț, Societatea Română a Medicilor de ATI a tras un puternic semnal de alarmă.

Rețelele de electricitate și gaze medicale, care sunt depășite în marea majoritate a spitalelor, nu mai sunt adaptate evoluției dezvoltării spitalelor, numărului de echipamente medicale care au intrat în spitale în special în ultimul an.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Spitalele nu au suficienți bani pentru contractele de service și mentenanță ale echipamentelor medicale. Dacă se rezolvă acesta vom putea elimina problema de fond a acestor tragedii care vin mereu peste noi și cred că trebuie să fie prioritati absolute pentru autorități.”, a explicat acesta.

Banii pentru mentenanța rețelelor de electricitate și gaze sunt bugetați la final, fiind considerate cheltuieli neprioritare. Președintele Klaus Iohannis, Guvernul, ministrul Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat au pe masă estimările de buget pentru a remedia situația rețelelor de electricitate și gaze la spitale.