• Sorin Cîmpeanu: Elevii care merg fizic la şcoală vor primi măşti de protecţie
  • Cîmpeanu: Învăţământul hibrid se va păstra acolo unde există indicaţie medicală
  • Potrivit ministrului, există un stoc de peste 37 de milioane de măşti

Pe 8 februarie elevii s-ar putea întoarce la școală. Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. În urmă cu puțin timp a avut loc o conferință de presă în care Sorin Cîmpeanu, ministrul educației a făcut câteva precizări despre începerea școlii.

Ce se întâmplă cu profesorii nevaccinați

Sorin Câmpeanu a spus apăsat că vaccinarea e un element important, dar nu condiționează deschiderea școlilor.

El a mai spus că din cele 9 categorii de lucrători esențiali, cea personalului din învățământ este cea mai numeroasă. Până acum sunt programate peste 112.000 de persoane din sistemul de educație.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Din acestea aproape 25.000 au fost deja vaccinate, procentul celor care vor sa se vaccineze depaseste 70%. Nu a știut însă să spună câți vor mai apuca să se vaccineze până pe 8 februarie. Cert este că procesul va fi accelerat după ce vom primi alte doze de vaccin.

În ce condiții se poate relua fizic școala

Ministrul a precizat că îşi doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea şi a spus că decizia va fi luată pe 2 februarie.

Câmpeanu a explicat că învăţământul hibrid (online şi fizic) se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.