• Au apărut primele cazuri din lume de infectare simultană cu două tulpini diferite ale coronavirusului
  • În Brazilia au fost găsiți cei doi pacienți în vârstă de 30 de ani

Probabil cea mai mare frică a ta, în acest moment, e să nu faci COVID. Gândește-te cum ar fi să afli că ești infectat cu două tulpini de SARS-CoV-2 simultan. E posibil, din păcate.

În Brazilia au fost găsiți cei doi pacienți în vârstă de 30 de ani care au fost infectați simultan cu două tulpini diferite ale coronavirusului, dar trebuie menționat că acestea sunt primele astfel de cazuri din lume. Simptomele lor au fost ușoare, tuse uscată într-un caz și tuse, durere în gât și cefalee în al doilea, nefiind nevoie de spitalizare.

Cu toate acestea, cele două cazuri alimentează o serie de temeri privind posibilitatea ca această coexistență a două tulpini în același organism să accelereze apariția de noi variante mai periculoase.

Noile variante cresc riscul ca virusul să devină mai contagios și mai rezistent la vaccinurile disponibile în prezent și la cele în curs de dezvoltare. Potrivit oamenilor de știință, aceste cazuri de co-infecție indică încărcătura virală semnificativă care circulă în Brazilia. Deci, aceasta poate apărea numai atunci când mai mulți viruși sunt transmiși în cantități mari.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII