• Azi, Facebook împlinește 17 ani
  • Facebook are venituri anuale de 84 de miliarde de dolari
  • Andrei Boroș este primul român care și-a făcut cont de Facebook

La muți ani Facebook! Azi, 4 februarie, una dintre cele mai mari rețele de socializare din lume împlinește 17 ani.

Începută ca o platformă folosită pentru studenți, Facebook a ajuns astăzi o companie globală cu venituri anuale de 84 de miliarde de dolari. Adică o treime din PIB-ul României. Printre primii utilizatori ai rețelei, al unsprezecelea la număr, a fost și un român.

Arădeanul Vlad Fiscutean era pe atunci student la Harvard: „A transformat pe fiecare om într-un creator, începând de la text, la imagini, clipuri și așa mai departe. Creează, cel puțin în Europa, un estimat de peste 3 milioane de joburi conexe în economia asta.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Ne-a schimbat peisajul în care trăim, de la validarea socială pe care o luăm pentru că vedem că cineva ne apreciază postările până la modul în care ne facem reclamă la servicii. S-au câștigat alegeri pe Facebook sau cu ajutorul lui, s-au început mișcări sociale, s-au cunoscut oameni.”, a spus acesta.

Românul care i-a spus „nu” lui Zuckerberg

Cristian Dascălu e vlogger și programator. A făcut un internship de 3 luni la Facebook. Însă a refuzat un job full time în companie, în Seattle, pentru a rămâne în România.

Are mai multe arii de impact în viața mea, să zic așa. Numărul unu – faptul că am lucrat acolo. M-au format din punct de vedere tehnic în cariera mea. Am văzut cum se face treaba la cel mai înalt nivel. Numărul doi – faptul că sunt pe Facebook, folosesc Facebook.”, a menționat acesta.

Imediat după lansare, Mark Zuckerberg a fost acuzat că a furat ideea a trei seniori de-ai lui. A fost dat și în judecată pentru asta. Acum Facebook este o companie cu 1,8 miliarde de utilizatori zilnici, care a cumpărat între timp și rețelele Instagram și Whatsapp.

În plus, a lansat o paletă mare de servicii ca Facebook Messenger sau videocall-ul.