• Polițiștii locali câștigă și peste 16.000 de lei pe lună
  • Atât câștigă un polițist care ia salariu și pensie, că fost angajat MAI
  • Veniturile de lux se văd în declarațiile de avere
  • Uniunea Sindicatelor Polițiștilor Locali din România precizează, într-un drept la replică, că veniturile, după impozitare, scad la jumătate

Am întâlnit și polițiști fericiți. Trăiesc pe lângă primării, în corpul polițiștilor locali cu funcții de conducere.

La sectorul 1, de exemplu, directorul executiv din Poliția Locală câștigă peste 19.000 de lei pe lună, un directorul general peste 13.000 de lei, iar un auditor peste 16.000 de lei. Să nu crezi că- i vorba doar despre norocul șefilor.

Uite și veniturile unor simpli polițisti: 20.000 de lei pe lună, 14.000 de lei sau, ceva mai modest, 13.000 de lei.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Au un lucru în comun. Sunt pensionari. În poliție se poate ieși la pensie la 45 de ani.

Să nu crezi că la alte primării e austeritate. Salarii impresionante sunt și la Poliția Locală a Primăriei Capitalei. În 2020, salariul directorului general era 18.000 lei brut, directorul general adjunct și cel executiv aveau 17.000 lei brut, un șef serviciu 13.000 lei brut și un polițist local până la 8.200 de lei. Fără sporuri sau norma de hrană. Și chiar fără pensie.

Reacția Uniunii Sindicatelor Polițistilor Locali din România

În urma articolului publicat de Aleph News, Uniunea Sindicatelor Polițistilor Locali din România a trimis un drept la replică:

Uniunea Sindicatelor Polițistilor Locali din România vă aduce la cunoștință că prin articolul publicat dezinformați opinia publică și creați un conflict între diferite categorii socio-profesionale. Conform Legii pensiilor polițiștii locali se pot pensiona la vârsta de 65 de ani nu la vârsta de 45 de ani!

A doua problemă este că in articol prezentați niște salarii brute și nu NETE , iar în plată din sumele scrise, după ce se scad contribuțiile sociale și impozitul rămâne circa jumătate din venit.

O a treia problemă o reprezintă faptul că prezentați niște sume fără a fi clar dacă cifrele respective reprezintă doar salariul și/sau pensia de serviciu”.