• Poliția susține că agresorul fusese adus într-o „situaţie sub control” în urma negocierilor purtate timp de mai multe ore, însă la ora 16.55 „s-a produs un declic”
  • Una dintre victime a încercat să îl atace pe agresor, moment în care acesta și-a schimbat comportamentul.
  • Din apartament s-au auzit ţipete, ceea ce a declanşat şi intervenţia în forţă a trupelor de intervenţie.
  • Echipa IGPR verifică modul de intervenție a polițiștilor.
  • Soția agresorului din Onești a fost arestată.

UPDATE, ora 17:00 – Judecătoria Onești a decis arestarea preventivă a soției agresorului, pentru complicitate la luare de ostatici.

Soția agresorului din Onești a fost reținută, după ce anchetatorii au concluzionat că ea se afla la etajul 4 al blocului în care s-a comis dubla crimă, adică cu un etaj mai sus față de apartamentul din contextul dat. Oamenii legii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic.

IPJ Bacău a oferit noi detalii despre tragedia de la Onești, unde doi muncitori  au fost sechestrați şi ucişi într-o locuință de fostul proprietar al apartamentului. Răpitorul, în vârstă de 68 de ani, a fost cel care a sunat la 112, ameninţând că îi va ucide pe cei doi muncitori dacă nu primește suma de 300.000 de euro.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Filmul evenimentelor în tragedia de la Onești, prezentată de IPJ Bacău:

Primul apel la 112 a fost primit la ora 11.47 de la un bărbat care anunța că are o problemă din cauza unui litigiu, amenințând că va folosi un cuțit.

Primul echipaj a ajuns la ora 11.52. La ora 11.55 s-a dispus constituirea unei grupe operative cu 17 polițiști, între care un negociator și o echipă de intervenție. S-a deplasat la fața locului și adjunctul șefului Poliției Onești și a informat procurorul.

Adjunctul Poliției Onești a inițiat primele discuții cu bărbatul pentru că îl cunoștea, căutând soluții până la sosirea negociatorilor. Ulterior, a ajuns și șeful Poliției Onești.

Negociatorul a ajuns la ora 13.53 și a preluat negocierile cu bărbatul

Negociatorul a fost chemat de urgență, acesta fiind liber. Celălalt era în concediu medical. La nivelul IPJ Bacău sunt 2 ofițeri specializați (negociatori). La 14.01 a fost cerut sprijinul ISU, a venit acolo o autoscară. La 14.38 agresorul a reapelat 112 și a anunțat că are în casă două persoane legate. A cerut să i se restituie actul apartamentului sau 300.000 de euro

A spus că dacă aude vreo mișcare pe casa scării va trece la executarea celor două persoane. Agresorul a sunat apoi din nou la 112.

Chestor Alexandru Scurtu, directorul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS):

Accentul se pune pe negociere și asalt. Rezultatul negocierii depinde de multe variabile și nu poate fi cuantificat în timp, nu poți spune că o negociere este lungă sau scurtă.

Prima echipă a ajuns la fața locului la ora 13.53. Conducerea IPJ Bacău a decis că este oportună deplasarea unei echipe SAS. Deși era în timpul liber, negociatorul s-a prezentat într-un timp foarte scurt. La 14.02 negociatorul a inițiat primul contact cu agresorul