• OMS: Rezistența la antibiotice ar putea provoca 10 milioane de decese pe an
  • Studiu citat de OMS: 72% dintre pacienții COVID internați au primit antibiotice
  • Doar 8% dintre pacienți au demonstrat co-infecții bacteriene sau fungice suprapuse

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă: pandemia de coronavirus a provocat probleme pe care nimeni nu le anticipa. Printre altele, a crescut consumul de antibiotice, luate fără prescripție. Și, odată cu el, și rezistența organismului la astfel de medicamente.

Conform OMS, este vorba despre bolnavii asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii. Sunt persoane care nu ajung la spital și își autoadministrează ce cred ele de cuviință. Dar și în spitale, pacienții primesc antibiotice, fără să aibă nevoie. De regulă, în scop profilactic.

Ce prevede protocolul de tratament pentru SARS-CoV-2

Protocolul de tratament pentru SARS-CoV-2 prevede că pacientul trebuie să primească antibiotice, doar dacă sunt suspiciuni de suprainfecție bacteriană. Dar, un studiu recent, citat de OMS, arată că inclusiv la Terapie Intensivă se administrează astfe de medicamente, fără a fi nevoie.

Recomandări

AȘA, XI?
DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA
SUNTEM DIN ALTĂ LIGĂ?
BANI PENTRU UCRAINA
MARK SE DĂ PE MUZICĂ
CONTINUĂ PLOILE ÎN SPANIA

Analiza a fost făcută în 88 de țări, iar rezultatele arată că 70% dintre bolnavi au primit cel puțin un atibiotic. Însă, doar 54% din totalul pacienților au fost suspecți sau chiar au avut o infecție bacteriană.