• Bitcoin a atins sâmbătă un nou record, de 60.000 de dolari
  • Noul maxim vine la două zile după ce Biden a adoptat un nou program econimic de stimulare
  • Experții recomandă să băgați bani atât cât sunteți dispuți să pierdeți

Bitcoinul, una dintre cele mai volatile criptomonede, a atins astăzi un nou record. A depășit pragul de șaizeci de mii de dolari. Anul trecut, pe vremea asta, valora de zece ori mai puțin.

Bitcoin, cea mai mare și mai cunoscută criptomonedă din lume, a trecut sâmbătă de 60.000 de dolari, ceea ce înseamnă un nou record.

Bitcoin a crescut brusc în acest an, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Valoarea de piață a bitcoin a depășit marți 1.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, a relatat CNBC.

Este a doua oară când valoarea de piață a bitcoin depășește 1 trilion de dolari, prima oară fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piață a bitcoin s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni.

Creșterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a cumpărat nu numai bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită ether. Ether se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41 a.m. ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk.