• Donald Trump a fost penalizat la vot pentru gestionarea pandemiei.
  • SUA au cele mai multe cazuri de COVID din lume.
  • Sunt 30 de milioane infectați și peste 500.000 decese.
  • Administrația Trump a reacționat târziu și a minimalizat efectele pandemiei.
  • Trump a promis un vaccin înainte de alegeri, acesta a venit mai târziu.

Pandemia din 2020 a fost nemilioasă cu sutele de mii de persoane care au murit, cu milioanele care și-au pierdut locurile de muncă sau cu unii politicieni. Donald Trump a plătit scump pentru modul în care a abordat pandemia: a pierdut alegerile din noiembrie în fața lui Joe Biden.

Trump a început prin a minimaliza efectele pandemiei, i-a contrazis pe specialiști și le-a transmis americanilor să nu se teamă, coronavirusul nu este o problemă serioasă.

Multă lume crede că se va duce în aprilie cu căldura. Pe măsură ce apare căldura. În mod normal, dispare în aprilie. Suntem într-un moment grozav. Cred că este o problemă ce o să dispară, dar am pierdut aproape 1.000 de puncte ieri în piață. Asta se încheie, o să se încheie. Să sperăm că mai devreme decât mai târziu”, spunea Donald Trump.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Trump, lovit și de economie

Pandemia l-a lovit pe Trump unde l-a durut cel mai rău, în economie. Se lăuda cu performanțele sale economice, cu cel mai mic șomaj din istoria Statelor Unite. Pandemia a ras totul, numărul de șomeri a explodat, numeroase afaceri au început să se închidă, Trump s-a opus măsurilor de închidere, a cerut ca școlile să fie deschise.

Economia noastră o să revină foarte, foarte puternică. Am făcut-o o dată, o s-o fac din nou și o să fie la fel de puternică”, mai spunea fostul președinte al Statelor Unite.