• Imran Khan a fost testat pozitiv la coronavirus
  • Diagnosticul vine la două zile după ce premierul pakistanez, în vârstă de 68 de ani, s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu serul de la Sinopharm, produs în China

Premierul pakistanez Imran Khan are Covid-19, a anunțat cabinetul său, sâmbătă, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva virusului, joi, cu serul chinezesc de la Sinopharm, scrie Daily Mail.

Diagnosticul vine în contextul în care țara se confruntă cu al treilea val al pandemiei, care a ucis până acum aproape 13.800 de oameni, din peste 620.000 de cazuri de infectare, iar cifrele reale probabil că sunt mult mai mari.

Imran Khan a avut o tuse ușoară și febră, a precizat purtătorul său de cuvânt, Shahbaz Gill, care a subliniat ca infectarea premierului să nu fie legată de prima doză de vaccin, ținând cont că „imunitatea se dezvoltă la câteva săptămâni după administrarea vaccinului“.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Cel mai probabil, Khan era deja infectat înainte să se vaccineze. Acesta a avut întâlniri frecvente în ultima vreme, inclusiv o conferință în timpul căreia s-a adresat fără a purta mască de protecție.

Premierul s-a autoizolat la domiciliu: „În acest moment, cabinetul premierului nu poate decât să confirme că Imran Khan a fost testat pozitiv la COVID-19 şi se află în autoizolare. Vom oferi mai multe detalii în timp util“.