• Doi ofițeri ai Poliției Capitolului SUA au intentat un proces împotriva fostului președinte Donald Trump
  • Trump este acuzat că a instigat la violență în timpul protestelor de la Capitoliu
  • Ofițerii spun că Trump este pentru rănile fizice și de traumele emoționale pe care le-au suferit ca urmare a evenimentelor

Doi ofițeri ai Poliției Capitolului SUA au intentat un proces împotriva fostului președinte Donald Trump, spunând că a instigat participanții la protestele de la Capitpoliu, din 6 ianuarie, și că este responsabil pentru rănile fizice și de traumele emoționale pe care le-au suferit ca urmare a evenimentelor, notează Reuters.

James Blassingame, un ofițer de poliție cu 17 de experiență și Sidney Hemby, cu o experiență de 11 ani în poliție, au intentat procesul marți la Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul Columbia, solicitând daune de cel puțin 75.000 de dolari fiecare.

„Aceasta este o plângere pentru daunele făcute ofițerilor de poliției din Capitolul SUA, pentru vătămări fizice și emoționale cauzate de conduita ilicită a inculpatului Donald Trump care a incitat o revoltă la 6 ianuarie 2021, și care a fost pusă în practică de adepții săi, care încearcau să răstoarne rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020”, a spus procesul.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Ce acuzații i se aduc fostului președinte

Procesul citează comportamentul fostului președinte republican înainte și după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, pe care democratul Joe Biden le-a câștigat, inclusiv comentarii în discursuri, pe Twitter și în timpul dezbaterilor prezidențiale.

Acesta a spus că Trump a stârnit violența pe tot parcursul campaniei prezidențiale din 2020 și și-a intensificat afirmația falsă că alegerile au fost trucate după ce alegerile au fost convocate pentru Biden.

„În timpul campaniei sale din 2016 și pe tot parcursul președinției sale, Trump a amenințat violența împotriva oponenților săi, și-a încurajat adepții să comită acte de violență”, a spus unul dintre ofițeri.

Procesul a menționat, de asemenea, discursurile fostului președinte în care își îndemna susținătorii să vină la Capitoliu și să „oprească frauda”, în lunile de după alegeri, inclusiv o postare de a sa pe contul de Twitter, în care anunța un protest uriaș pe data de 6 ianuarie „Protest mare în DC, pe 6 ianuarie. Să fii acolo, va fi sălbatic”.

„Tweetul din 19 decembrie al lui Trump despre mitingul din 6 ianuarie a fost luat de mulți dintre susținătorii săi ca o chemare literală la violență”, se spune în proces.