• Ministrul Vlad Voiculescu va pune în aplicare un plan de reorganizare a spitalelor.
  • Scopul reorganizării este creșterea capacității la secțiile de terapie intensivă.
  • Ambulanțele nu vor mai duce pacienții doar la spitalele de urgență.
  • Intervențiile chirurgicale care nu sunt urgente vor fi amânate.

Sunt spitale care de un an sunt copleșite de bolnavii de Covid-19, dar și spitale care abia acum încep să dea o mână de ajutor. Acestea fac parte din planul de reorganizare, pe care ministrul Vlad Voiculescu abia acum începe să îl pună în aplicare.

Sunt spitale mari, care au personal și bază materială, pentru a îngriji bolnavii de Covid-19 în stare critică. Cu ajutorul acestora, va crește capacitatea la ATI. Iar ca să scadă presiunea si asupra unitatilor de primiri urgente, bolnavii vor fi redirecționați pentru evaluare către noi spitale.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Este un efort in care vom fi sprijiniti de Spitalul Monza, de Spitalul Victor Babeș, de Spitalul Județean Ilfov și, sperăm, de centrul de la Caraiman”

Dacă ai o urgență medicală, să nu te miri dacă ambulanța te va duce la un spital care nu a fost de urgență până acum. În orice caz, vei ajunge la un spital de specialitate.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Ne uităm în primul rând la București, dar nu numai. Solicităm, de asemenea, o implicare mai puternică a rețelelor de spitale: MAI, SRI, MAPN, ale transporturilor, și suntem siguri că vom primi ajutor. De altfel, o mare parte dintre ei s-au implicat deja cât se poate de serios.”

Dacă trebuie să faci o operație în perioada următoare, ar fi bine să vorbești cu medicul tău, pentru a vedea dacă se menține programarea. Asta deoarece operațiile care nu sunt urgențe vor fi amânate. Ar mai fi doar hopul ăsta. Și apoi ne vom putea întoarce la viața de dinainte de pandemie.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Am cerut accelerarea ritmului de vaccinare, vom avea în perioada imediat următoare destule vaccinuri pentru toată lumea. Și dacă vom reuși să ne vaccinăm vom avea vom aveam într-un termen relativ scurt, de o lună și jumătate (n.r. sau) două, un număr semnificativ de oameni care fie au trecut prin boală, fie au fost vaccinați.”

Recomandări

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA