• Alexandru Rafila: Mă uit la ce se întâmplă în spitale și când vor scădea sistematic numărul de cazuri internate și la ATI va fi bine
  • Alexandru Rafila, despre pașaportul verde: Corect este să existe o facuilitate, dar nu trebuie să existe discriminare
  • Alexandru Rafila: Așa se fac lucrurile la Ministerul Sănătății, se fac fac multe abuzuri, se fac tentative de schimbare la Institutul Național de Sănătate Publică

Alexandru Rafila, invitatul lui Marius Tucă, de joi seara, a vorbit despre cel de-al treilea val al pandamiei, în emisiunea difuzată de Aleph News.

„Vom intra într-o perioadă reală de descreștere a cazurilor confirmate. Mai așteptăm încă o lună. Mă uit la ce se întâmplă în spitale și când vor scădea sistematic numărul de cazuri internate și la ATI va fi bine”, a spus reprezentantul OMS în România.

Alexandru Rafila a abordat și subiectul pașaportului verde.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Corect este să existe o facuilitate, dar nu trebuie să existe discriminare. Singurul lucru este să se testeze cei care nu se vaccinează”, a spus deputatul, la emisiunea Marius Tucă Show.

Rafila susține că Ministerul Sănătății vrea să controleze Institutul Național de Sănătate

Deputatul Alexandru Rafila spune că Ministerul Sănătății vrea să preia controlul asupra Institutului Național de Sănătate. Este un institut care spune adevărul și care a contrazis ministerul de mai multe ori, susține Rafila.

Alexandru Rafila crede că Ministerul Sănătății vrea să controleze INSP. Reprezentanții ministerului încearcă să impună în fruntea institutului un consilier al ministrului Voiculescu, spune Rafila.

Așa se fac lucrurile la Ministerul Sănătății, se fac fac multe abuzuri, se fac tentative de schimbare la Institutul Național de Sănătate Publică. Nu se face un concurs, se face un concurs la care se verifică niște dosare. Acest institut este profesionist, spune adevărul, de multe ori propunerile și excesele de la Ministerul Sănătății au fost contrazise. Vor să pună o persoană, adică pe consilierul ministrului Voiculescu”, a declarat Alexandru Rafila, la Aleph News.

Alexandru Rafila, despre Vlad Voiculescu: Este aceeași lipsă de asumare de responsabilitate

Alexandru Rafila susține că gafele făcute de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dovedesc faptul că reprezentantul Guvernului refuză să-și asume responsabilitatea. Tot timpul este de vină altcineva, spune Rafila.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Marius Tuca Show de la Aleph News. Alexandru Rafila a comentat situația în care a ajuns ministrul Sănătății deoarece nu cunoștea un ordin al propriului minister.

Eu văd aceeași lipsă de asumare de responsabilitate de când a fost numit, a căzut în capcana ziariștilor”, a declarat Alexandru Rafila.

În ce privește înmormântările pacienților COVID-19, ministrul a declarat joi că nu spune în niciun ordin că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați: „regula dacă nu s-a respectat undeva este din pricina unei lipse de bun simț elementar”. Ulterior, ministrul a revenit și a spus că a avut informații greșite.