• Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu sâmbătă, 10 aprilie, tatălui său, prinţul Philip.
  • Prințul Philip a murit, vineri, la vârsta de 99 de ani.
  • Charles: Tatăl meu ne va lipsi enorm, familiei mele şi mie.

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu sâmbătă, 10 aprilie, tatălui său, prinţul Philip, decedat vineri, la vârsta de 99 de ani.

Într-o declarație televizată din fața reşedinţei sale Highgrove House, din comitatul englez Gloucestershire, prințul de Wales a spus: „Tatăl meu ne va lipsi enorm, familiei mele şi mie”.

Este prima reacţie publică directă exprimată de moştenitorul Coroanei britanice. „Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani, în modul cel mai devotat şi mai remarcabil, Regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a spus prinţul Charles în faţa reporterilor, purtând o cravată neagră în semn de doliu.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK

Prinţul Charles a ţinut să mulţumească populaţiei pentru sprijin „în acest moment deosebit de trist”.

Palatul Buckingham a anunţat detaliile funeraliilor, care vor avea loc sâmbătă viitoare, 17 aprilie.