Nu suntem roboţi, spune prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, referindu-se la secretarul de stat Raed Arafat, despre care crede că „e uşor tensionat, uşor obosit” şi ar fi bine să încerce „să mai exerseze empatia şi emoţia”.

Întrebat dacă Raed Arafat ar trebui să facă un pas în spate după scandalul privind evacuarea pacienţilor de la Spitalul „Foişor”, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a spus că şeful DSU ar trebui să înţeleagă că nu are doar calităţi.

Domnul Raed Arafat ar trebui să înţeleagă că aşa cum are o mulţime de calităţi nu există oameni care să aibă doar calităţi. Defectele fac parte din firea lucrurilor şi din existenţa noastră ca oameni pe pământ. Cred că domnul Raed Arafat e uşor tensionat, e uşor obosit şi nu ar fi rău să încerce să mai exerseze empatia şi emoţia pentru că nu suntem roboţi”, a spus Bogdan.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Întrebat, în continuare, de jurnalişti, de ce nu a venit, luni, Raed Arafat să dea explicaţii privind ceea ce s-a întâmplat vineri seara, cu evacuarea pacienţilor de la „Foişor”, deşi anterior fusese chemat la Biroul Executiv Naţional al PNL, Rareş Bogdan a spus: „A fost o greşeală aducerea lui Raed Arafat aici”.

La ora transmiterii ştirii, se desfăşoară şedinţa coaliţiei de guvernare, iar subiectul principal este legat de cei implicaţi în evacuarea Spitalului „Foişor”, respectiv Raed Arafat şi Vlad Voiculescu.

Rareș Bogdan: Un prim-ministru, atunci când dă declarații, nu poate fi dublat de declarațiile altcuiva

În cadrul declarației de presă, anterioară ședinței coaliției de guvernare, Rareș Bogdan a vorbit și despre faptul că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a programat o conferință de presă în paralel cu declarațiile premierului.

„Încă nu am văzut explicațiile ministrului. Am văzut un singur lucru și trebuie să nu se mai repete asta, din perspectiva omului care a fost jurnalist și este politician – un prim-ministru, atunci când dă declarații, nu poate fi în niciun fel acoperit sau dublat de declarațiile altcuiva. Președintele României, prim-ministru, guvernatorul BNR și Patriarhul sunt niște persoane care nu trebuie să fie dublate de mitropoliți, de consilieri guvernamentali, de alte persoane atunci când fac o declarație”, spune primvicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

El precizează că „speră” ca situația de duminică să fi fost generată de o lipsă de comunicare între echipele Guvernului și Ministerului Sănătății.

Nu mi-a plăcut ce am văzut și nu am mai văzut asta în istoria recentă a României ca în momentul în care premierul face declarații publice foarte importante pentru țară să fie dublat de declarațiile unui ministru. Nu o consider o sfidare, ci o problemă legată de comunicarea deficitară între cele două departamente de comunicare”, conchide liberalul.