• Premierul Florin Cîțu i-a demis din funcții pe Vlad Voiculescu și pe Andreea Moldovan.
  • Sorin Ioniţă, analist de politici publice: Ţara lui Urmuz: dai afară singurul epidemiolog din guvern fiindcă a călcat pe başchet nişte militari, pe teme de gestionarea epidemie.
  • Ioniță: Cum o să joace cartea asta USR-Plus, habar n-am, că şi pe acolo lucrurile sunt complicate.

Sorin Ioniţă, analist de politici publice şi fondator al think tankului ExpertForum (EFOR), e de părere că ţinta principală a demersului premierului Cîţu a fost secretarul de stat Andreea Moldovan (foto), singurul epidemiolog din guvern care ar fi „călcat pe başchet nişte militari, pe teme de gestionarea epidemiei”.

Analistul de politici publice a comentat, pe Facebook, demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Ţara lui Urmuz: dai afară singurul epidemiolog din guvern fiindcă a călcat pe başchet nişte militari, pe teme de gestionarea epidemiei. Apoi te înşiri pe la toate TV-urile şi ceri ‘numirea la Sănătate a unui profesionist’. Evident e vorba de Andreea Moldovan, nu în primul rând Vlad Voiculescu, ea având marele dezavantaj pentru unii că era tehnician din sistem, medic epidemiolog respectat, ştie cu pandemia şi mecanismele DSP-urilor mai bine decat Arafat şi avea argumente. Şi era şi civil, culmea nesimţirii”, a fost mesajul postat de Sorin Ioniță, pe Facebook.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Deci data viitoare când vă mai miraţi de ce n-avem specialişti prin ministere, eventuali chiar civili, ci aparatciki de partid, aveţi aici un studiu de caz cum funcţionează treaba. Cel mai amuzant e cum o să ceară toţi acuma numirea “unui profesionist”, în aplauzele ipocrite a 90% din presă. Cum o să joace cartea asta USR-Plus, habar n-am, că şi pe acolo lucrurile sunt complicate”, a adăugat Sonin Ioniță, pe Facebook.