• Alexandru Rafila a declarat că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a avut viziune și nu a știut ce are de făcut
  • Alexandru Rafila: „Ministerul Sănătății funcționa ca un stat în stat, cu programul lui”
  • Alexadnru Rafila: „Dacă ne uităm pe lista de realizări, activitățile nu aveau nicio legătură cu situația gravă în care ne găsim”

Alexandru Rafila a fost invitat la „Marius Tucă Show” și a declarat că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a avut viziune și nu a știut ce are de făcut și că acestea sunt principalele calități pe care ar trebui să le aibă o persoană care aspiră la această funcție.

Dintre aceste trei elemente nu am regăsit nimic în activitatea lui Vlad Voiculescu. Chiar îmi pare rău că s-a întâmplat așa. Dacă ne uităm pe lista de realizări, activitățile nu aveau nicio legătură cu situația gravă în care ne găsim. Nu am înțeles în ce a constat lupta cu corupția”, a spus Alexandru Rafila.

În opinia acestuia, trei lucruri concrete nu s-au rezolvat: controlul pandemiei – adică testarea și coordonarea direcțiilor de sănătate publică – asigurarea asistenței medicale – reformarea spitalelor, înființarea unor circuite speciale pentru pacienții COVID și non COVID – și sprijinirea serioasă a programului de vaccinare.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

În plus, Voiculescu ar fi încercat să subordoneze politic Institutul Naţional de Sănătate Publică, ceea ce în opinia lui Rafila este o „tentativă de subminare a siguranței naționale”.

„Senzația mea a fost că Ministerul Sănătății funcționa ca un stat în stat, cu programul lui. Comunicarea cu alte instituții era la un nivel redus, lucru care nu este bun deloc nici într-o perioadă de acalmie”, a declarat deputatul social-democrat.