• În Moscova au avut loc proteste pentru susţinerea lui Alexei Navalnîi
  • 400 de oameni au fost arestaţi de forţele de ordine ale capitalei Rusiei
  • Proteste la adresa politicilor lui Putin au venit şi din Germania

Organizatorii au cerut oamenilor să se strângă în Piaţa Manezh, chiar în afara zidurilor Kremlinului, dar poliţia a blocat calea. Protestatarii au fost dispersaţi apoi în două grupuri separate.

Patru sute de manifestanţi au fost arestaţi, de către forţele de ordine. La manifestaţie a luat parte şi soţia activistului politic aflat în greva foamei.

„M-am săturat de domnia lui Putin, asta în primul rând. În al doilea rând, (n.r. cer) libertate pentru toţi deţinuţii (n.r. politici) – asta este ceea ce cer oamenii, iar ei sunt contribuabilii şi puterea reală ( n.r. a statului). Asta e tot. Şi, de asemenea, (n.r. cerem măsuri) astfel încât medicilor să li se permită să-l vadă pe Navalnîi, iar el să fie eliberat împreună cu ceilalţi deţinuţi politici”, a spus unul dintre manifestanți.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Protestatarii ruşi au fost susţinuţi de la depărtare, din Duesseldorf, Germania. Aproximativ o sută de oameni au scandat acolo: „Salvaţi-l pe Navalnîi” şi „Libertate pentru Rusia”.

Manifestanţii au venit inclusiv cu steaguri ale Ucrainei şi ale Belarusului, pentru a-şi arăta susţinerea şi faţă de victimele politicii externe conduse de Putin.