• Capitala Australiei de Vest, Perth, intră în lockdown timp de trei zile după ce persoanele carantinate într-un hotel ar fi fost infectate cu SARS-CoV-2.
  • Persoanele carantinate ar fi fost infectate de un bărbat de 54 de ani care își încheiase perioada de carantină în același hotel.
  • Bărbatul a călătorit timp de 5 zile în comunitate, fiind infectat cu SARS-CoV-2.

Perth, capitala Australiei de Vest, intră în lockdown timp de trei zile după ce mai multe persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 în timp ce erau în carantină într-un hotel, relatează ABC.net. Perth este cel mai mare oraș din Australia de Vest și are aproximativ două milioane de locuitori.

Persoanele carantinate s-ar fi infectat după ce un bărbat, care și-a finalizat carantina de 14 zile în același hotel, ar fi fost testat pozitiv cu COVID-19, din nou, în această dimineață.

Lockdown-ul va începe în noaptea de vineri, 23 aprilie 2021, la ora 00:00. De la ora 06:00 dimineața, purtarea măștii va deveni obligatorie pentru toată lumea, deși premierul Mark McGowan a recomandat ca aceasta să fie utilizată mult mai repede.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Sărbătoarea Anzac, zi națională de comemorare a australienilor și neozeelandezilor care au fost în război, a fost anulată.

Toate aceste măsuri de siguranță au fost implementate după ce un bărbat a fost testat pozitiv pentru COVID-19, în Melbourne. Bărbatul a stat în carantină timp de 14 zile, dar testarea a arătat că acesta nu a scăpat de infecția cu SARS-CoV-2.

O femeie, mamă a doi copii, a fost stabilită drept contact apropiat, aceasta fiind și ea testată pozitiv cu COVID-19. Bărbatul a locuit cu femeia, în Kardinya, o suburbie în Perth, după ce și-a finalizat carantina.

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a călătorit infectat timp de 5 zile.