• Anul acesta elevii vor susţine fizic şi pretestarea PISA, în perioada 4 mai – 11 iunie
  • Mgdalena Iacob, profesor, spune că testul e mai mult decât necesar
  • Testarea PISA se ține o dată la trei ani

Testul PISA, cel care arată nivelul elevilor de 15-16 ani la matematică, știință și citire, se va ține în clase în acest an, nu online. E programat pentru perioada 4 mai – 11 iunie. Magdalena Iacob, fost inspector școlar, actual profesor de geografie și istorie, îți spune că testul ăsta e mai mult decât necesar.

„Pretestarea PISA cred că e necesară așa cum sunt toate simulările pentru a vedea gradul de pregătire al copiilor. Deja subiectele pe care le pregătim pentru examenele copiilor de evaluare la clasa a VIII-a anul acesta chiar sunt pe model PISA, deci ei ar trebui să fie obișnuiți”, a spus Magdalena Iacob.

Testarea PISA se ține o dată la trei ani. Urmărește felul în care elevii sunt pregătiți pentru viața de adult. Nu ca un examen clasic, care urmărește să vadă dacă ți-ai însușit informațiile din curriculă. Ultima testare PISA a fost făcută în 2018, când România a obținut cel mai slab punctaj din ultimii nouă ani.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

La matematică a fost cea mai mare scădere. Andrei Roman este elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică și întelege cât de important e să își poată compara nivelul de inteligență cu alții.

„Dacă știm unde suntem, elevii din România își pot îmbunăți notele, situațiile, toate rezultatele. Și asta ne-ar ajuta pe noi, pentru că ar fi un pas mai sus pe scara din clasament să ajungem în top”, a spus Andrei.