• O campanie de phishing are loc în România în numele Poștei Române.
  • Un bărbat din România a primit un mesaj în care i se cere suma de 4.99 de LEI „pentru a evita întârzierile”.
  • Mesajul fals conține un link care trimite către un site fake, o clonă a site-ului Poștei Române, acolo unde trebuie să plătești suma de 5 LEI.
  • Bărbatul a primit mesaj de pe un număr de la care și alte firme internaționale trimit înștiințări despre noi oferte sau campanii.

În România se derulează o campanie de phishing în numele Poștei Române. Situația a fost semnalată pe o rețea de socializare de un bărbat care a primit un mesaj în care i se cere suma de 4.99 de LEI „pentru a evita întârzierile” în cazul livrării unui colet.

Sursa Foto: Extern

În același mesaj se afla și un link către un site fals, o clonă a site-ului Poștei Române, care arată foarte bine și ar putea induce în eroare mulți români care nu și-ar da seama că este vorba despre o înșelătorie.

Sursa Foto: Extern

„Pachetul dvs. este în așteptare pentru livrare. Vă rugăm să confirmați decontarea (4,99 LEI) pentru a evita întârzierile făcând clic aici”, este mesajul primit de bărbat, mesaj în care se află și linkul menționat anterior.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Bărbatul a observat că mesajul a fost trimis de pe același număr de telefon de pe care și alte firme internaționale trimit înștiințări cu privire la noi oferte sau campanii.