• La un an de la moartea lui George Floyd, familia lui e primită de Joe Biden
  • Un proiect de lege cere înregistrarea polițiștilor agresivi într-o bază de date națională
  • Biden e acuzat că nu a chemat la Casa Albă și familiile polițiștilor uciși

Marți, la un an de la moartea lui George Floyd, familia lui va fi primită de Joe Biden la Casa Albă. Momentul a fost deja marcat în Minneapolis, printr-un miting la care au participat sute de oameni. Printre ei, rudele altor persoane de culoare, ucise în cursul arestărilor sau confruntărilor cu poliția.

„A fost un an lung, unul dureros. A fost frustrant pentru mine și familia mea ca viețile să ni se schimbe într-o clipită”, a spus Bridgett Floyd, sora lui George Floyd.

Moartea lui George Floyd a declanșat cele mai mari proteste din Statele Unite din ultimii 30 de ani și ar putea duce la o reformă majoră a poliției. Un proiect de lege denumit după Floyd cere ca sufocarea suspecților să fie interzisă în timpul arestărilor, iar polițiștii agresivi să fie trecuți într-un registru național.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

„Vrem să vedem că vine ceva de la Washington. Justiția a fost amânată prea mult timp. E timpul să voteze și să devină lege”, a spus Al Sharpton, inițiatorul proiectului de lege.

Au apărut și reacții din tabăra republicanilor. Lauren Boebert, membră a Congresului American, i-a reproșat lui Biden că nu a chemat la Casa Albă familia lui David Dorn, un polițist de culoare, ucis în timp că încerca să oprească jaful unui magazin de amanet.