• 175.069 susțin marți Evaluarea Națională la Limba română, proba scrisă
  • Mâine, elevii susțin proba de citit la limba română, iar joi la matematică
  • Rezultatele se vor afla săptămâna viitoare, pe 2 iunie

Marți, elevii de clasa a II-a încep Evaluarea Națională la Limba și literatura română, cu proba scrisă. Este un moment important pentru copii. Ei au ocazia să se obișnuiască cu condițiile de examen.

La nivel național, susțin această evaluare peste 175 .000 de elevi, iar dintre aceștia, peste 16.000 sunt din București, atât din școlile de stat, cât și cele private. Este prima testare pentru cei mici cu subiecte scrise de altcineva decât de învățătoare.

Rezultatele nu se trec în catalog și nici nu sunt anunțate în fața clasei, ci sunt confidențiale. Învățătoarea spune rezultatul fiecărui părinte în parte. Această evaluare ajută elevul să se obișnuiască cu ideea de examen, dar și părintele, care poate afla din timp dacă elevul are lacune. Apoi învățătorul îi arată un plan personalizat și îl învață cum să intervină în vacanța de vară, pentru a acoperi lacunele.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Mâine, elevii o să susțină proba de citit la limba română, joi este examenul la matematică. Și vineri are loc evaluarea la limba română pentru minoritățile naționale, scris și citit. Rezultatele se vor afla săptămâna viitoare, pe 2 iunie.