- După contestaţie, Cristian a luat la proba de Limba română o notă cu 3 puncte mai mare
- Peste 94% din note au fost modificate după contestaţie
- Rata de promovare a Bacalaureatului a crescut cu 1,6% după contestaţii
Înainte de contestaţie, Cristian, elev la Liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Corabia, judeţul Olt, avea nota 6,40 la limba română. Mare i-a fost mirarea când după contestaţie a luat 9,40. În schimb, rezultatul după reevaluarea lucrării de la matematică l-a dezămăgit.
Advertisment
Avea nevoie de doar 0,5 puncte pentru a promova proba, dar nota i-a fost scăzută şi mai mult, la 3,90. Cristian nu este o excepţie. La Evaluarea Naţională o elevă din Gorj a obţinut o notă cu 4 puncte mai mare după contestaţie. Profesorii spun că de vină ar fi numărul mare de lucrări pe care fiecare profesor trebuie să le corecteze.
„Este posíbil să se fi plictisit profesorii. Poate au corectat foarte multe lucrări şi doar au citit printre rânduri. Nu pot să-mi explic. Mie mi s-a părut că oricum e o incompetenţă undeva. Ori la primul, ori la al doilea care a corectat lucrarea. Să-mi arunci un 6,40 acolo, când eu am scris o lucrare bună după părerea mea, mi se pare aiurea. Şi la matematica să-mi scazi a doua oară, mi s-a părut tot wow, ce mai scazi, e deja o lucrare slabă”, a spus elevul.
Recomandări
- STUDIU MIT. Inteligența Artificială nu înțelege negația. Unele modele confundă prezența și absența obiectelor în imagini
- CCR a respins cererea de anulare a alegerilor prezidențiale din 18 mai, depusă de George Simion
- Sala de spectacol din Teatrul Cub din Iași ar putea fi transformată în bar. Artiștii și ieșenii protestează: „Avem nevoie de cultură, nu de panseluțe”
- Ministrul Educației vrea educație sexuală în școli, dar sub denumirea de „educație pentru sănătate”. Daniel David: Denumirea „educație sexuală” produce discuții de necontrolat
- Bolojan a făcut analiza celor 100 de zile de la Cotroceni: „Acest mandat a fost preluat în condiții dificile”