• Incidența cazurilor COVID-19 la 14 zile este, luni, de 0,35 la mie, astfel că de marți, 1 iunie 2021, ora 00:00, intră în vigoare noi măsuri de relaxare.
  • Se pot face nunți și alte evenimente private, iar bucureștenii pot merge la spectacole, la activități sportive și la cinematograf, în anumite condiții.

În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă este obligatorie purtarea măștii de protecție.

Masca rămâne obligatorie și pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în zonă.

De la 1 iunie 2021, competițiile sportive se pot desfășura, în Capitală, în spații închise, respectiv deschise, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului.

Recomandări

LASCONI INTRĂ ÎN TURUL 2
PARISUL LUMINAT
LE-O DĂM ÎN VOT!
CUVÂNTUL ZILEI
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de oresau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor peste 25% din capacitatea maximă a spațiului.

DOCUMENT. Noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie by Mediafax.ro on Scribd

Noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie 2021

  • Este obligatorie purtarea măștii de protecții în spațiile publice, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, dar și în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă;
  • Este obligatorie purtarea măștii pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru;
  • Competițiile sportive se pot desfășura în spațiile închise, respectiv deschise, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. De asemenea, participarea este permisă și pentru persoanele care prezintă un test RT-PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore. În plus, dacă persoanele care au fost infectate cu coronavirus se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, pot participa și ei la competițiile sportive.
  • Organizarea și desfășurarea activității cu publicul în cadrul cinematografelor sau în instituțiile de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
  • Organizarea și desfășurarea activității cu publicul în cadrul cinematografelor sau în instituțiile de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la capacitate sunt permise doar dacă participanții sunt vaccinați anti-COVID și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Organizarea și desfășurarea de spectacole de tip drive-in sunt permise dacă ocupanții unui autovehicul fac parte din aceeși familie sau sunt în grupuri de până la 4 persoane.
  • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice sau private sau alte evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 1000 de spectatori, cu asigurarea unei distanțe între persoane de doi metri pătrați și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. De asemenea, participarea este permisă și pentru persoanele care prezintă un test RT-PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore. În plus, dacă persoanele care au fost infectate cu coronavirus se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, pot participa și ei la competițiile sportive.
  • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente cu un număr de participanți de maximum 70 de persoane în exterior și maximum 50 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.
  • Activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele și rugăciunile colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.