• Două trenuri s-au ciocnit în sudul Pakistanului
  • Cel puțin 36 de persoane au murit
  • Prim-ministrul Imran Khan a spus că este șocat de teribilul accident

Cel puţin 36 de persoane au murit şi mai multe au fost rănite, după ce două trenuri expres s-au ciocnit în sudul Pakistanului, luni dimineaţă, relatează Samaa TV.

Patru vagoane ale Karachi-Sargodha Millat Express au deraiat în apropierea gării Reti. Trenul a fost lovit de Sir Syed Express care se îndrepta spre Karachi din Rawalpindi. Majoritatea pasagerilor dormeau în momentul coliziunii, au spus martorii.

Autorităților feroviare și echipelor de salvare le-a luat mai mult de o oră și jumătate să ajungă la locul accidentului. Usman Abdullah, ofiţer de poliţie în districtul Ghotki din provincia Sindh, a declarat că sătenii, salvatorii şi poliţia transportă pasagerii morţi şi răniţi la spitalele din apropiere.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Prim-ministrul Imran Khan a spus că este șocat de teribilul accident. De asemenea, i-a cerut ministrului căilor ferate, Azam Swati, să asigure asistență medicală pentru răniți și sprijin pentru familiile celor decedați.

„Solicit o investigație cuprinzătoare asupra siguranței liniilor feroviare”, a scris premierul Khan pe Twitter.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, țară care a moștenit mii de kilometri de cale ferată și trenuri de la fosta putere colonială, Marea Britanie. Cu toate acestea, rețeaua feroviară s-a deteriorat din cauza corupției, a gestionării necorespunzătoare și a lipsei de investiții.

Cel puțin 75 de persoane au murit când un tren a luat foc în timpul călătoriei de la Karachi la Rawalpindi în octombrie 2019. Două trenuri care transportau sute de pasageri s-au ciocnit în Karachi în 2016. 21 de persoane au murit atunci.