• Prefectul Bucureștiului Alin Stoica a anunțat, joi, că Primăria Sectorului 1 și-a asumat plata serviciilor către sortatori.
  • Este soluția deblocării crizei gunoiului din Sectorul 1, în timp ce litigiul va fi tranșat în instanță, a mai spus Stoica.

Prefectul Alin Stoica susține că soluția pentru delocarea crizei gunoiului din Sectorul 1 este ca Primăria să-și asume plata serviciilor oferite de sortatori.

„Au identificat o soluție prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria își asuma plata către sortatori (…) Sunt sigur că prestatorul își va îndeplini în continuare obligațiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Reprezentantul Guvernului mai spune că Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în permanență situația pe teren.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

„În același timp am cerut oganismelor de control să monitorizeze zilnic, dacă apare o amenințare la sănătate populației, să anunțe de urgență Prefectura”, a explicat Alin Stoica.

Problemele între Primărie și comania de salubrizare vor fi tranșate în instanță.

„Litigiile trebuie să și urmeze calea firească”, a precizat Alin Stoica.

Anterior, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat instituirea stării de alertă pentru deblocarea problemei gunoaielor, dar prefectul nu a aprobat solicitarea edilului.