• Alin Stoica a anunțat că nu va instaura stare de alertă în Sectorul 1
  • Prefectul Capitalei s-a consultat cu autoritățile din domeniul mediului, iar rezultatele au arătat că nu există o amenințare gravă
  • Alin Stoica: „Autoritățile nu consideră că amenințarea e gravă pentru a instaura stare de alertă”

UPDATE 14:00 – Primarul Clotilde Armand a declarat că a găsit o soluție alături de Alin Stoica pentru a rezolva criza gunoiaelor din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat pentru Aleph News că a găsit o soluție împreună cu prefectul Alin Stoica pentru a rezolva criza gunoiaelor.

„Operatorul de salubritate nu îi plătește pe sortatori. Noi am propus o soluție de cesiune de clauze. Romprest a refuzat. Am vorbit cu domnul prefect și am găsit o soluție în care nu avem nevoie de Romprest și vom debloca situația”, a spus Clotilde Armand.

Știrea inițială

Alin Stoica a răspuns solicitării Sectorului 1 de a instaura stare de alertă, iar autoritățile din domeniul mediului au decis că nu există un pericol pentru sănătatea locuitorilor. Prefectul Capitalei a spus că va continua să analizeze situația din Sectorul 1, și va lua măsuri imediate dacă aceasta se va agrava.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Am primit documentații partial de la DSP, autoritatea pentru mediu și Garda de Mediu în dimineața aceasta. Din notele de constatare primite de la aceste autorități nu rezultă ca ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiție prevazută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. În acest moment autoritățile nu consideră că amenințarea e gravă pentru a instaura stare de alertă. (…) Știm că există disfunctionalități în funcționearea serviciului public de salubrizare și de aceea eu voi contiuna să caut soluții cu Primăria Sectorului 1 și cu prestatotrul, în așa fel încât disconforturile să fie mici. (…) În acest moment nu pot să dau acordul pentru solicitarea Sectorului 1. În această zi sunt deja în discutie cu Primăria Sectorului 1, cu sortatorii în așa fel încât să găsim o soluție de deblocare”, a spus prefectul Alin Stoica.

„Punctul de blocaj rămâne același, relația dintre prestatorul din Sectorul 1, anume Romprest și unul dintre sortatori, Ro Waste, generată de o chitanță neachitată către sortator. Și serviciile de sortare sunt printre serviciile de salubritate care trebuie asigurate continuu, de aceea vom ține legătura și cu sortatorii să înțelegem care este situația și astăzi aș vrea să găsesc o modalitate prin care să deblochez acest punct de blocaj între sortator și prestatorul de servici de salubritate în Sectorul 1”, a adăugat prefectul.

Săptămâna trecută, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a solicitat prefectului Capitalei să declare stare de alertă din cauza situației gunoaielor. Alin Stoica a convocat în ședință experți din domeniul sanitar și cel de mediu.