Nicușor Dan, primarul Capitalei, a transmis, duminică, un mesaj pe Facebook, în care a precizat că Mineriada din 13-15 iunie 1990 este „cel mai mare atac la adresa democrației și a drepturilor cetățenești din România post-comunistă”. Duminică s-au împlinit 31 de ani de la violențele din vara anului 1990.

„Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne cel mai mare atac la adresa democrației și a drepturilor cetățenești din România post-comunistă. Suspendarea brutală a legii și apelul la forțe de ordine extra-legale au generat victime omenești și abuzuri incredibile, care au îndepărtat enorm țara noastră de Europa și de drumul european”, notează primarul Capitalei.

Nicușor Dan: „Justiția trebuie să funcționeze, chiar și la decenii distanță”

Edilul Capitalei susține că vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat în iunie 1990 sunt ”oamenii de la vârful puterii de atunci”.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„E foarte trist că, la 31 de ani de la acea mineriadă, vinovații n-au fost încă identificați în justiție și pedepsiți legal. Acei vinovați sunt, în mod evident, oamenii de la vârful puterii de atunci, pentru că ei erau singurii cu mijloacele de a lansa și conduce o astfel de operațiune. Justiția trebuie să funcționeze, chiar și la decenii distanță”, mai precizează Nicușor Dan.