• Mackenzie Scott vrea să doneze 2.7 miliarde de dolari din averea sa.
  • Fosta soție a lui Jeff Bezos are o avere estimată la 59.5 miliarde de dolari.
  • Mackenzie Scott a lucrat alături de cercetători și de soțul său pentru a alege cele 286 de organizații către care să doneze banii.

Mackenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, vrea să doneze aproape 3 miliarde de dolari către 286 de organizații care au în vizor problemele inegalității rasiale, artelor și educației, relatează BBC.

Mackenzie Scott, cea mai bogată femeie din lume, a scris într-o postare pe blog că vrea să ofere banii „celor care au fost slab finanțați”. Suma exactă pe care vrea s-o doneze este de 2.7 miliarde de dolari.

Cea mai parte din averea lui Mackenzie Scott provine din divorțul din 2019: aceasta a obținut 4% din acțiunile Amazon, având în vedere că l-a ajutat pe Bezos să ridice afacerea în 1994.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

Deși Mackenzie Scott donează frecvent, averea sa nu a avut de suferit de-a lungul timpului, situându-se în jurul sumei de 59.5 miliarde de dolari.

Mackenzie Scott a explicat în cea mai recentă postare de pe blog că își dorește foarte mult să doneze din averea pe care o deține. În acest sens, a lucrat alături de o echipă de cercetători și alături de noul său soț, Dan Jewett, pentru a alege care sunt direcțiile în care se îndreaptă banii donați.