• Petrecerea ilegală din weekend, care a avut loc în Franța, a pornit vineri la ora 23:00 și a fost încheiată de polițiști sâmbătă în jurul orei prânzului.
  • Polițiștii au încercat să împrăștie petrecăreții, care s-au adunat în număr de 1500 de persoane fără a ține cont de regulile și restricțiile COVID-19.
  • Petrecăreții s-au luat la bătaie cu polițiștii, au aruncat cu cocktailuri molotov, bile de metal și bucăți mari de beton, iar unul dintre petrecăreți și-a pierdut o mână în lupta cu ofițerii.
  • Cinci polițiști au fost răniți, iar doi dintre aceștia au avut nevoie de spitalizare.

Polițiștii francezi s-au bătut ore în șir cu petrecăreții de la evenimentul ilegal din weekend, acolo unde s-au adunat 1500 de persoane, relatează The Guardian.

Una dintre persoane și-a pierdut chiar mâna în timpul bătăii cu polițiștii. Emmnuel Berthier, un oficial local, a declarat că oamenii au aruncat înspre poliști cu cocktailuri molotov și cu bile de metal și chiar cu bucăți mari de beton.

Totul a început vineri seara când petrecăreții s-au adunat în jurul orei 23:00, în ciuda restricțiilor COVID-19.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Polițiștii au aruncat cu grenade cu gaz lacrimogen pentru a-i împrăștia, însă totul s-a transformat în peste șapte ore de lupte între polițiști și petrecăreți.

400 de polițiști au fost implicați în operațiunea de vineri seara, aceasta continuând până sâmbătă la prânz.

Emmanuel Berthier a spus că „Oamenii aveau un singur scop: să se confrunte cu forțele de ordine”.

Doi petrecăreți au fost răniți, iar unul de 22 de ani și-a pierdut o mână. Conform autorităților, cinci ofițeri au fost răniți, iar doi dintre aceștia au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

„A fost război”, a spus Flo, un bărbat de 22 de ani care a participat la petrecerea ilegală.