• Ovidiu Burduşa deţine un hotel de lux de pe Via del Corso pe care l-a închis din 12 martie. 
  • Federaţia Hotelierilor spune că e cea mai neagră criză a turismului.
  • Subvenţiile de la stat pentru stimularea vacanţelor interne nu ajută structurile hoteliere care preferă să rămână închise. 

În Hotelul Corso Grand Suite timpul s-a oprit timpul în loc, începând cu ziua de 12 martie. Proprietarul, Ovidiu Burduşa, a înţeles imediat că starea de urgenţă prin care trecea Italia din cauza pandemiei îi va afecta afacerea de 250.000 de euro pe an.

Închiderea Italiei timp de 80 de zile şi întreruperea zborilor a împins turismul spre cea mai profundă criză din ultimii 20 de ani. La fel ca Ovidiu, 90% dintre proprietarii de hoteluri din Italia au decis să nu deschidă structurile, a anunţat Asociaţia Hotelierilor Federalberghi.

Comparativ cu anii trecuţi, Italia a pierdut 80% din turiştii din anii trecuţi. Pe lândă asta, guvernul a blocat zborurile din 14 ţări printre care şi Republica Moldova, de teama unui nou val de infectări.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Planul de recuperare a economiei prevede un bonus de 300 de euro pentru fiecare familie care decide să plece în vacanţă. În acelaşi timp, pentru structurile hoteliere înseamnă reducerea impozitelor. Federalberghi avertizează că turismul are nevoie de bani lichizi ca să repornească, altfel hotelurile vor deschide anul viitor.

„Ca să reuşim să salvăm această firmă trebuie să aducem în casă până la sfârşitul anului aproape 30.000 de euro. Am luat în calcul că vom pierde acest an hotelier. Sperăm ca din ianuarie să revenim la ceea ce am fost, din punct de vedere ospitalier”, spune Ovidiu.