• Donald Rumsfeld a murit la vârsta de 88 de ani
  • Donald Rumsfeld a venit de mai multe ori în România
  • Donald Rumsfeld a fost șeful Pentagonului pe timpul războiului din Iugoslavia și atacarea Serbiei

Fostul secretar american al Apărării, Donald Rumsfeld, a murit la vârsta de 88 de ani, a anunțat, miercuri, familia sa.

„Împărtășim cu tristețe vestea morții lui Donald Rumsfeld, om de stat american și soț devotat, tată, bunic și străbunic. La 88 de ani, a fost înconjurat de familie în iubitul său Taos, New Mexico“, au transmis cei apropiați pe Twitter.

Istoria s-ar putea să-l amintească pentru realizările sale extraordinare de-a lungul a șase decenii de serviciu public, dar pentru cei care l-au cunoscut cel mai bine și a căror viață a fost schimbată pentru totdeauna datorită lui. Ne vom aminti de dragostea sa fără margini pentru soția sa Joyce, familia și prietenii săi și integritatea pe care a adus-o unei vieți dedicate țării“, se mai arată în mesajul familiei.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Donald Rumsfeld a venit de mai multe ori în România. Acesta a fost șeful Pentagonului pe timpul războiului din Iugoslavia și atacarea Serbiei.

Cine a fost Donald Rumsfeld

Rumsfeld a fost unul dintre cei mai longevivi politicieni republicani. El a fost șef de cabinet al președintelui Gerald Ford între 1974 și 1975, ambasador al SUA la NATO între 1973 și 1974, consilier al președintelui Richard Nixon.

Donald Rumsfeld a fost șef al Pentagonului de două ori, în timpul administrației Ford și în administrația George W. Bush. La începutul carierei sale politice, Rumsfeld a fost membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Illinois.