• Președintele Nicolas Maduro acuză CIA şi armata americană că îi pun la cale asasinarea.
  • Maduro se întreabă dacă Joe Biden şi-a dat acordul pentru o astfel de acţiune.
  • Maduro: „A ratificat oare Joe Biden ordinele lui Donald Trump de a antrena Venezuela într-un războiul civil şi de a ne ucide?”.

Nicolas Maduro, președintele Venezuelei, acuză CIA și armata armericană că plănuiesc asasinarea sa. Totodată, Maduro se întreabă dacă omologul său american, Joe Biden, şi-a dat acordul pentru o astfel de acţiune, potrivit France24.com.

„A ratificat oare Joe Biden ordinele lui Donald Trump de a antrena Venezuela într-un războiul civil şi de a ne ucide? Da sau nu? Întreb”, a reacționat Nicolas Maduro în cadrul unei ceremonii militare, referindu-se la vizita directorului CIA, William Burns, şi a şefului Comandamentului Sud (Southcom), amiralul Craig Faller, în Columbia şi Brazilia.

„Ce au făcut? Sursele noastre din Columbia ne asigură (…) că au venit pentru a pregăti un plan care să atenteze la viaţa mea şi a unor lideri politici şi militari importanţi (…) Preşedintele Joe Biden a autorizat planul de a mă asasina pe mine şi lideri politici şi militari importanţi din Venezuela? Da sau nu?”, s-a mai întrebat președintele venezuelean. Nicolas Maduro nu prezintă nicio dovadă a acuzaţiilor sale, dar denunţă deseori planuri ale unor forţe externe ce urmăresc o lovitură de stat, o invazie militară sau un asasinat.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

La fel ca Donald Trump, nici Joe Biden nu recunoaşte legitimitatea preşedintelui Nicolas Maduro. În schimb, Casa Albă îl consideră pe liderul opoziţiei Juan Guaido preşedinte interimar al Venezuelei.