• Aproximativ un sfert din populația globală o dezvoltă pe parcursul întregii vieți, măcar o dată.
  • Cei care se confruntă cu alergii fie ele la plante, produse alimentare sau acarieni, știu că nu este de glumă.
  • Există mai multe teste pe care le poți face pentru a afla dacă și la ce ești tu alergic.

Aproximativ un sfert din populația globală o dezvoltă pe parcursul întregii vieți, măcar o dată. Cei care se confruntă cu alergii fie ele la plante, produse alimentare sau acarieni, știu că nu este de glumă.

Dacă ne referim la perioada actuală, suntem în plin sezon de polenuri, variate clase de polenuri ne sensibilizează, pornind cu polenul de arbori care apare mai devreme în cursul primăverii și în curând va începe polenul de ambrozie, care din păcate sensibilizează un număr foarte mare de persoane, din ce în ce mai mare, de la un an la celălalt”, a explicat, la Aleph News, Adriana Cămuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică.

Totodată dacă nu te știi cu alergii sau dacă ai o răceală care nu trece cu tratamente inflamatorii, poți apela cu încredere la specialiști. Există mai multe teste pe care le poți face pentru a afla dacă și la ce ești tu alergic.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Bineînțeles că putem să facem o varietate de teste pornind de la testele cutanate, testele pe piele pe care le aplicăm frecvent, pentru alergiile la alergenii respiratori, praf, polen mucegai, piele de animale și avem testele de laborator, testele din sânge, așa numitele paneluri care investighează anticorpii față de molecula de alergeni globală și avem teste mai rafinate, mai sensibile care testează anticorpi față de fiecare bucățică relevantă din molecula unui alergen”, a mai spus medicul.

Deseori chiar și în rândul medicilor se pot crea confuzii. Simptomele unei alergii sunt asemănătoare cu cele ale unei viroze.

Din luna iulie acum doi ani, băiatul meu cel mare avea simptome foarte asemănătoare cu cele de rinită. Adică,avea nasul tot timpul înfundat, mai și tușea, se mai întâmpla să și strănute. Motiv pentru care mai multe săptămâni la rând, îl tot tratam de rinită,am fost inclusiv la medic, la pediatru la ORL. Abia la a treia întâlnire cu medicul ORL-ist, ne-a atras atenția că s-ar putea totuși să fie vorba despre ceva alergic și atunci am mers să vedem un alergolog care ne-a recomandat analize și în felul ăsta am aflat că el este alergic pe o scară 5 din 5 la ambrozie”, a povestit, la Aleph News, Anca, mama unui copil alergic.