• La o universitate din Coreea de Sud poţi să îţi plăteşti cafeaua sau să îţi cumperi mâncare dacă foloseşti toaleta smart.
  • Toaleta numită BeeVi foloseşte o pompă de vid pentru a trimite materiile fecale într-un rezervor subteran.

La o universitate din Coreea de Sud poţi să îţi plăteşti cafeaua sau să îţi cumperi mâncare dacă foloseşti toaleta smart, relatează Reuters. În schimb, materiile fecale sunt transformate în energie.

Cho Jae-weon, profesor de inginerie urbană şi de mediu la Institutul Naţioanl de Ştiinţă şi Tehnologie din Ulsan (UNIST), a proiectat o toaletă ecologică, care este conectată la un laborator, unde materiile fecale sunt folosite pentru a produce biogaz.

Toaleta numită BeeVi, un joc de cuvinte între albină (tr. – bee) şi viziune (tr. – vision), foloseşte o pompă de vid pentru a trimite materiile fecale într-un rezervor subteran, reducând consumul de apă. Acolo, microorganismele descompun fecalele în metan, care devine o sursă de energie pentru clădirea universităţii.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Dacă ne gândim, fecalele au o valoare prețioasă pentru a produce energie”, a spus profesorul.

Acesta a conceput şi o monedă virtuală, numită Ggool, care înseamnă „miere” în coreeană. Fiecare persoană care foloseşte toaleta ecologică primeşte 10 Ggool pe zi.

Studenţii pot folosi banii virtuali în campus, pentru a cumpăra cafea, mâncare sau cărţi.