• Bacteria extrem de periculoasă a fost depistată într-o piscină din Murighiol, județul Tulcea.
  • Bacteria descoperită în apă poate provoca pneumonia și infecții ale sângelui, spun specialiștii.
  • În alte piscine au fost probleme cu cantitățile de clor, astfel că activitatea acestor unități a fost oprită temporar de comisarii ANPC.

O bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni și animale, a fost descoperită într-o piscină din Murighiol, județul Tulcea. În alte piscine au fost probleme cu cantitățile de clor, astfel că activitatea acestor unități a fost oprită temporar de comisarii ANPC.

Problemele au fost descoperite în timpul unor controale efectuate marți, de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol.

Într-o piscină a fost descoperită bacteria Pseudomonas aeruginosa, foarte periculoasă pentru oameni și animale deoarece este rezistentă la antibiotice.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Activitatea piscinelor a fost oprită temporar, iar proprietarii lor au fost amendați

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost: -nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2; – ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANPC.

Bacteria descoperită în apă poate provoca pneumonia și infecții ale sângelui, spun specialiștii. De aceea, activitatea piscinelor a fost oprită temporar, iar proprietarii lor au fost amendați.

„Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”, au precizat cei de la Protecția Consumatorilor.

Controalele vor continua și în perioada următoare.